Pöydän ääressä tehdään kaikkea, syödään, luetaan ja seurustellaan. Olohuoneen pöytä voi olla tapahtumien keskipiste. Pieni pöytä, apupöytä ja pöytätasot tarjoavat lisää laskutilaa. Sotkan laajasta valikoimasta löydät tyylikkään ja oikean mallisen pöydän, vaikkapa pyöreän pöydän tai lasipöydän, joka sopii huoneeseen kuin huoneeseen.
Sotkan pöydät
Jokaisesta kodista löytyy pöytä, monista useampikin sellainen. On ruokapöytä, sohvapöytä, työpöytä, yöpöytä ja sivupöytä. Pöytä on varmasti yksi tärkemmistä kalusteista kotona, tehdäänhän sen ääressä ruokaa, läksyjä ja töitä. Erilaiset tehtävät vaativatkin erilaiset pöydät; sohvapöydän ääressäkin voi syödä, tosin ei kovin ergonomisesti, joten ruokapöytä on kuitenkin ehkä varmempi valinta. Ruokapöydänkin ääressä voi työskennellä läppärillä, mutta ruoka-ajan koittaessa on työtehtävät siivottava pois alta. Työpöydälle ne voisi huoletta jättää seuraavaa päivää varten.
Tässä siis muutama sana pöydistä.
Sohvapöytä on osa sisustusta
Sohvapöytä löytyy yleensä olohuoneesta sohvan edestä. Se voi olla tyyliltään moderni lasipöytä tai perinteinen puukantinen sohvapöytä. Ilman sohvapöytää päivän lehti ja telkkarin kaukosäädin pyörisivät milloin missäkin, nyt ne löytyy aina oikealta paikalta, eli sohvapöydältä. Sohvapöydän kansi voi olla marmoria, puuta, metallia tai lasia. Jokainen voi valita oman olohuoneensa tyyliin sopivan sohvapöydän helposti ja edullisesti Sotkan mallistosta.
Sarjapöytä koostuu kahdesta tai kolmesta eri kokoisesta pienestä pöydästä. Sarjapöydän pöydät menevät sisäkkäin ja niitä voi käyttää yksinään tai yhdessä, joko sohvapöytänä tai sivupöytänä.
Ruokapöytä kerää perheen yhteen
Ruokapöydän ääressä vaihdetaan kuulumiset ja ruokaillaan yhdessä. Sen ääressä juhlitaan, vietetään aikaa, piirretään ja pelataan. Ruokapöytä onkin taatusti kodin tärkein pöytä. Keittiönpöytä sijaitsee yleensä keittiössä, juhlallisempi ruokapöytä kenties erillisessä ruokasalissa. Ruokapöytä voi olla kantikas, pyöreä tai ovaali. Tärkeintä kuitenkin on, että jokaisella perheenjäsenellä on oma paikkansa pöydän ääressä.
Työpöydälle voi jättää päivän työt
Jos tekee kotona etätöitä, on välillä haastavaa pitää koti- ja työasiat erillään. Siihen auttaa oma työhuone tai työpöytä, joka toimii päivän ajan työpaikkana. Töiden päätyttyä voi työpisteen jättää odottamaan seuraavaa päivää ja jatkaa siitä mihin jäi. Työpöytä, tai kirjoituspöytä on myös lapsen tai nuoren oma työpiste. Sen ääressä tehdään läksyt, askarrellaan tai pelataan tietokoneella. Oikeanlainen työpöytä ylläpitää myös työskentelyn ergonomiaa ja työhyvinvointia. Säädettävä sähköpöytä on etätyöläisen arjen pelastus. Sähköpöydän ääressä voi työskennellä istuen tai seisten, ja vaihdella työskentelyasentoa päivän kuluessa.
Sivupöytä eli konsolipöytä
Sivupöytä on syvyydeltään kapea, seinän vieressä oleva apupöytä. Se voi olla muodoltaan suorakaide, pyöreä tai puolipyöreä. Varsinkin puolipyöreitä sivupöytiä kutsutaan konsolipöydiksi. Konsoli tarkoittaa uloketta, eli konsolipöytä on aikoinaan ollut seinän uloke, jolle laskea tavaraa.
Sivupöytä voi toimia ruokailutilassa apuna tarjoilussa, tai eteisessä laskutasona. Sivupöydälle voi olohuoneessa laittaa pöytälampun ja koriste-esineet, tai se voi toimia apupöytänä keittiössä. Kun sivupöydän jalkoihin kiinnittää pyörät, on pöytä helppo siirtää tarvitteessa paikasta toiseen.